طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گیمیفیکیشن بیمه دی و lms گیمیفاید شده

گیمیفیکیشن بیمه دی
گیمیفیکیشن بیمه دی

باتوجه به سیاست‌های جدید سایت بعد از مهاجرتم نمونه کارهایی که در ایران انجام می‌دهیم را در سایت معرفی می‌کنم و تلاش می‌کنم تا به برخی از نکات که صرفا در عمل اتفاق می‌افتند و با خواندن کتاب‌ها شاید به آن نرسید را معرفی کنم. به همین دلیل هم امروز راجع به گیمیفیکیشن بیمه دی و طراحی lms آن صحبت می‌کنم. این پروژه منجر به ایجاد پلتفرم گیمیفیکیشن تیم ما شد.

نیاز به گیمیفیکیشن در بیمه دی

وقتی شما کتاب‌ها و مقالات راجع به گیمیفیکیشن را مطالعه می‌کنید متوجه می‌شوید که در دو حوزه آموزش و سلامت بیشتر از بقیه موارد گیمیفیکیشن کاربرد دارد. در ایران هم مثل سایر نقاط دنیا، نظام سلامت بروکراتیک‌تر است چون مسائل اخلاقی بیشتری در این حوزه هستند. برای همین هم مشخصا انتظار بیشتری از آموزش داریم تا سلامت.

در حوزه‌ی آموزش ما کارهای خیلی خوبی می‌بینیم و چیزی که مشخص است باور عمومی جامعه هم این است که بازی‌ها می‌توانند منجر به اثربخش‌تر شدن آموزش شوند. البته که آموزش سازمانی با آموزش عادی تفاوت‌هایی دارد برای مثال در خیلی از lms های سازمانی فرد بیشتر از 5 دقیقه در روز نمی‌تواند آموزش ببیند! پس به‌صورت خلاصه هدف اصلی گیمیفیکیشن بیمه دی اثربخش‌تر کردن آموزش کارکنان بود.

مشکلات گیمیفیکیشن بیمه دی

باتوجه به اینکه این طراحی برای مخاطبی بود که غالبا متولدین 75 به بالا بودند خیلی زود با بازی ارتباط برقرار کردند و کسانی که در سیستم قبلی رغبتی به تمام کردن بحث‌های آموزشی نداشتند در هفته‌ی اول لانچ محصول تمامی آموزش‌ها را پشت سر گذاشتند. اما نکات قابل توجهی در این پروژه بود که هرچند تازه نبودند اما برای اولین در سایت به آن‌ها می‌خواهم اشاره کنم:

  • مشکل outliers : وقتی شما هر نوع بازی را طراحی و اجرا می‌کنید معمولا یک سری outliers دارید این‌ها افرادی هستند که خیلی بازی را جدی گرفته و عملاً رقابت را بی‌معنی می‌کنند برای مثال امتیاز متوسط بقیه 200 است و این افراد 200 هزار امتیاز در لیدربورد دارند. حال باید چه کاری انجام دهیم؟ این افراد را از بازی حذف کنیم؟ امتیازاتشان را از جایی به بعد با ضریب کم کنیم؟
  • مشکلات فنی: خب مشخصاً در یک سازمان واحدهای متفاوتی وجود دارد و معمولا شما با واحدهایی مثل آموزش یا منابع انسانی یا بازاریابی قرارداد می‌بندید اما حتماً باید یک نظارت از سمت تیم it روی قرارداد شما باشد برای مثال ما معمولا با php کار می‌کنیم اما بیمه دی با asp پیاده سازی شده‌است. وظیفه کانفیگ کردن سرور جدید با چه کسی است. وظیفه مستندسازی پنل پیامکی به نوعی که برای یک php کار مناسب باشد و.. مسائلی هستند که باید از روز اول مشخص شوند.
  • پیدا کردن راه تقلب: یکی از مهم‌ترین کارهایی که ما در مهندسی نرم افزار انجام می‌دهیم تست کردن است در بازی‌ها اصطلاح پلیتستینگ را داریم که بازی را از لحاظ جذابیت و.. می‌سنجیم یکی از مهم‌ترین کارها پیدا کردن راه‌کارهای تقلب است اگر کسی در سیستم بفهمد که راهی برای تقلب وجود دارد بقیه طراحی شما را جدی نمی‌گیرند پیشنهاد من این است که در این مواقع جلوی دسترسی به سیستم را برای همه بگیرید و پیام دهید یک نفر راه تقلبی را پیدا کرده‌است به محض برطرف کردن آن برمی‌گردیم. وقتی چنین کاری می‌کنید بقیه کنجکاوتر می‌شوند که راه تقلب چه بوده‌است و یا آیا راه دیگری هم هست..
  • مشکل ناهمزمانی: یکی از مسائل بسیار مهمی که شما همواره به آن برمی‌خورید این است که لیدربورد را نمی‌توانید از سیستم حذف کنید زیرا همواره کارفرما فکر می‌کند که لیدربورد مهم‌ترین عنصر گیمیفیکیشن است. حال یک مشکل پیش می‌آید کسانی دیرتر از بقیه می‌آیند و خب با دیدن امتیازات بقیه میلی به رقابت و شرکت در بازی ندارند برای اینکار چه راه حلی دارید؟

پیشنهادات برای پروژه‌های گیمیفیکیشن

یکی از مهم‌ترین کارهایی که فکر می‌کنم هم در گرفتن پروژه‌های سازمانی مفید است و هم برای بهبود طراحی مفید است این است که قبل از پروژه یک آموزش سازمانی داشته باشیم و در لابلای این آموزش متوجه خیلی از مشکلات و مسائل بشویم معمولا وقتی کار با یک آموزش سازمانی شروع می‌شود مطمئن هستیم که همه در یک صفحه هستیم و به همین دلیل هم دخالت در طراحی که در ایران متاسفانه بسیار زیاد است به حداقل می‌رسد.

نکته‌ی مهم بعدی  که شاید بدیهی هم به‌نظر برسد این است که به‌شدت روی مباحث آماری باید دقت داشته باشیم. اکثر سازمان‌های ایرانی برایشان خروجی اکسل گذاشتن مهم است. اما شما باید پا را فراتر بگذارید و با شیوه‌ای شکیل‌تر بحثای آماری را نشان دهید. مخصوصا همانطور که در دوره‌ی بازاریابی صحبت شد بحث اینکه نشانه‌های اولیه‌ی کم‌شدن انگیجمنت را بفهمیم بسیار مهم است. و البته مهم‌تر از آن دادن راه‌کارهایی برای برطرف کردن آن مهم است.

نتیجه گیمیفیکیشن بیمه دی

در مجموع با توجه به هزینه‌ ناچیزی که روی این طرح شد فکر می‌کنم محصول خیلی خوبی ایجاد شد که این محصول همچنان در حال ارتقاست و با توجه به اینکه خیلی از نیروهای فروش بیمه دی قشر جوان هستند خیلی راحت با طرح گیمیفاید شده هم‌نظر بودند. نکته جالبی که در مشاهده lms های خارجی دیدم استفاده از مینی گیم‌های آموزشی است که در مطلب گیمیفیکیشن در آموزش انواع آن را صحبت کرده‌ام. همانطور که انتظار می‌رفت این بخش بیش‌تر از بقیه بخش‌ها مورد استقبال قرار گرفت.

 

Picture of کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

4 پاسخ

  1. درود خدمت شما باید بگم بسیار آموزنده و جذاب بود این بازی.به طوری که هم علاقمند شدم به فروش این نوع بیمه ها و هم کاملا ملکه ذهن بنده شد.بسیاربسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب