فروشندگی برای برخی از افراد شغلی خسته کننده به شمار می آید؛ اما گیمیفیکیشن در فروش می تواند همه چیز را تغییر دهد. تفاوتی ندارد که شما که هستید و چه میفروشید، فروشنده بی اشتیاق کشنده کسب و کار شما خواهد بود. این یکی از دلایلی است که شرکتهایی همچون Paybal و Black & Decker در مسیر گیمیفیکیشن فروش سرمایه گذاری کرده اند. در واقع اینها و هزاران سازمان دیگر فرایند فروش خود را به سوی بازی ای که به نوعی ماهیت آن شغل را دربر دارد، تغییر داده اند.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)
اما آیا گیمیفیکیشن در فروش واقعا موثر است؟
طبق گزارشات Tas Group، اکثر فروشندگان صرفا با مسایل مالی برانگیخته نمیشوند. 40% آنها بیان کرده اند که دلیل اصلیشان برای ادامه روند فروش ، برنده شدن است. قاعدتا مدیران فروش به این امر پی برده اند و ازین روست که جوایز فروش را به کسانی اختصاص میدهند که در سه ماه یا سال فروش برنده شوند.
دقت داشته باشید که گیمیفیکیشن در فروش ،مرحله بعدی این رقابت نیست. بلکه راهی است برای مدیران عامل و فروش که نیروهای خود را آموزش داده و آنها را به سوی کسب مهارتهای لازم سوق دهند. گیمیفیکیشن در فروش صحیح باعث درگیری تیمتان با روند فروش و افزایش مهارت های تیمی از طریق طراحی بازیهای خاص میشود. کارایی تیم فروش تنها زمانی افزایش خواهد یافت که یک رهبری مجازی و یا یکسری پاداش های آنلاین را به بازی بیفزایید. سپس شما میتوانید اطلاعات حاصل از این تجارب را به کار بگیرید.

10 اپ فوق العاده برای گیمیفیکیشن در فروش
1.مثال گیمیفیکیشن در فروش: Fantasy Sales Team
این اپ ایده Fantasy Footbal را برای فروش بکار گرفته است و از طریق آن انگیزه تیم شما را برای انجام اقداماتی که منجر به موفقیت در فروش میشود، افزایش می دهد. در واقع برای عملکرد فروش شما، لیگی از اعضای تیم فروش تشکیل می شود. شما می توانید میزان واقعی فروش ، تعداد تماس ها، تعداد فرصتهای ایجاد شده و غیره را اندازه گیری کنید. بنابراین اگر تیم پیش فروش خود را با میزان تبدیل سرنخ ها به فرصت، و تیم فروش را با میزان تبدیل فرصت ها به شغل ارزیابی میکنید، می توانید هر دو آنها را در یک لیگ اندازه گیری کنید تا ببینید که کدام یک عملکرد بهتری داشته اند. این بازی SaaS (نرم افزار مبتنی بر سرویس) بوده و تقریبا با هر CRM ـی ادغام می گردد. یکی از ویژگیهای شاخصش که می توان به آن اشاره کرد این نکته است که میتوان معیارها، سهم ها و پاداش های متفاوتی را برای هر یک از اعضای تیم تعریف کرد.
2. مثال گیمیفیکیشن در فروش: GamEffective
این اپ برای بهبود عملکرد و رفتار تیم فروش شما در روند فروش ، عملیات و خدمات مشتریان طراحی شده است. GamEffective با استفاده از زمان واقعی و تعیین و پیگیری اهداف، میزان درگیری پرسنل با کار و پیشرفت آنها را مدنظر قرار میدهد. قابل ادغام با هر سیستمی بوده و عملکرد خوبی را که در بیزینس های بزرگ داشته، در بیزینس های کوچک نیز میتوان دید. همچنین میتوان تم بازی، فعالیت ها، و معیارهای مختص به سازمان خود را تعریف کرد.
3. مثال گیمیفیکیشن در فروش: Badgeville
این بازی در عمل ، برای افزایش عملکرد CRM شما و به حداقل رساندن خسارت های ناشی از یکپارچه سازی ضعیف آن است. تیم فروش شما برای وارد کردن اطلاعات مشتری، پیگیری وظایف، و انجام کارهای تعریف شده، امتیاز میگیرد و افزایش همکاری، آموزش و توسعه، فروش و حمایت از عملکرد، خودآموزی مشتری و … را به دنبال دارد. تمام بازی ها مطابق با زمان واقعی بوده و امتیازدهی ها در لحظه صورت میگیرد.
4. مثال گیمیفیکیشن در فروش: Q-Stream
Q-Stream یک پلتفرم فرصتهای فروش است که آنالیز عملکرد، آموزش و تقویت دانش را ترکیب و در قالب یک اپلیکیشن سازمانی قدرتمند و ساده ارائه می کند. چنانچه تنها برای چند دقیقه در روز پرسنل فروش اجازه انجام این بازی بر روی موبایل هایشان را داشته باشند، Qstream میتواند نتایجی مبتنی بر داده ارائه کند که به رهبران فروش کمک میکند روش خاصی برای رشد سازمان پی گیرند. همچنین حوزه های مهمی که نیاز به تقویت دارد مشخص کند. چه شما به دنبال اطلاعات برای عزل و نصب های جدید باشید چه تقویت مهارت های فروش ، Qstream تنها راه حل اثبات شده برای تغییر رفتار کارمندان شما با مشتری است.
5. مثال گیمیفیکیشن در فروش: MySalesGame
در این سیستم، کاربران مهارتها و اقداماتی را می آموزند که منجر به موفقیت کسب و کار می شوند. آنها در این بازی مامور کسب مدال ها و امتیازاتی میشوند که توسط مدیر تعریف شده و برای پاداش دهی در دنیای واقعی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این اپ با سیستم مشاور فروش دیجیتال MySalesShepra برای موفقیت هرچه بیشتر، ادغام می گردد.
6. مثال گیمیفیکیشن در فروش: PAKRA Simulation Games
این نوع بازی های تحت وب برای تقویت خدمات مشتریان، توانایی های حل مسئله، و مهارتهای فروش طراحی شده اند. شما میتوانید بهترین شبیه سازی ها را برای پشتیبانی فنی، اخطار تماس خروجی، غلبه بر نگرانی های مشتریان و بسیاری مسایل در اختیار داشته باشید. این یک برنامه در سطح وسیعی گسترش یافته و مشتریانی همچون NBC، JP Morgan Chase و Pitney Bowes دارد.
7. مثال گیمیفیکیشن در فروش: Xactly Express
بازیکنان شروع به کسب امتیازات کرده و هر زمان که یکی از اهداف از پیش تعیین شده یا فردی در فهرست خود را انجام دهند اعلانی را دریافت میکنند. این برنامه شامل یک صفحه گسترده (spreadsheet) کمیسیون بوده طوری که افراد می توانند فورا سود مالی خود را در رابطه با فعالیت های فروش مشاهده کنند. این محصول با اکثر برنامه های CRM قابل ادغام است.

8. مثال گیمیفیکیشن در فروش: Apparound CPQ
این اپ توسط گیمیفیکیشن یک سیستم قیمت دهی را فراهم کرده که به تیم های فروش کمک میکند قیمت دهی ها را بدون خطا و درگیر ساختن مشتریان در جلسات فروش اعلام و باعث بهبود سرعت تهیه پیش فاکتور، نسبت بسته شدن قرارداد، و کاهش هزینه های چاپ، تدارکات، و آموزش شوند.
Apparound CPQ با امتیازدهی ها و تقویت رقابت ها باعث انگیزه بخشی به تیم های فروش شده است. این نرم افزار انگیزه ها و پاداش های احساسی و پاداش هایی را تعبیه کرده که به تیم در بهبود عملکرد کلی کمک میکند.
9. مثال گیمیفیکیشن در فروش: MindTickle
در بحث گیمیفای کردن آموزش نیروی فروش ، MindTickle یکی از بهترین ها در بکارگیری تجارب و یکپارچه سازی است. شما می توانید از آن برای آموزش اولیه نیروهای فروش ، ارزیابی فعالیت، و اندازه گیری میزان پیشرفت آنان استفاده کنید. این اپ قابل یکپارچه سازی با تلفن همراه است، و با زمان دنیای واقعی تنظیم شده است که شما میتوانید موفقیت های تیمتان را در لحظه مشاهده کنید.
10. مثال گیمیفیکیشن در فروش: Monitae
اگر فروش در سراسر جهان از جمله اهداف شماست، Monitae انتخاب صحیحی است. این اپ به زبان های انگلیسی، پرتغالی، اسپانیایی، آلمانی و فرانسه در دسترس است. هدف اصلی آن انطباق با CRM برای بهترین عملکرد است و قابل ادغام با انواع سیستم های CRM و ERP است.
همچنین دیدن لایو اینستاگرام زیر راجع به گیمیفیکیشن و گیمیفیکیشن فروش خالی از لطف نیست.
در ضمن شاید خواندن مثال های این پست که راجع به گیمیفیکیشن در کسب و کار است بعد از خواندن این مطلب برای شما جذاب باشد!