چارچوب اکتالیسیس یا هشتگون، مهمترین و پیشرفتهترین چارچوب در دنیای گیمیفیکیشن محسوب میشود که به تشریح کامل آن میپردازیم. این فریمورک یک هشت ضلعی است که هر ضلع آن شامل یک دلیل است. در اینجا به هرکدام از این هشت ضلع یک رانه میگوییم که ترجمه کلمهی Core drive است.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)
هرکدام از این رانه ها یک دلیل برای انجام کار هستند؛ البته در حقیقت ما نه مورد داریم که مورد نهم، وسوسه فیزیکی است که چون ما صرفا با مسائل ذهنی سر و کار داریم این مورد را در این چارچوب نیاوردهایم.
رانهی اول اکتالیسیس : معنای حماسی
این رانه وقتی فعال میشود که ما در حال انجام عملی بزرگتر از خودمان هستیم، به طور مثال وقتی ما خود را سرباز امام حسین میدانیم و یا حتی در مقیاسی دیگر خود را ترک، کرد و یا فارس میدانیم، هر گاه صحبت از یک گروه خاص میشود، از این رانه استفاده میشود.
رانهی دوم: بهتر شدن
در اینجا شخص به دنبال استاد شدن و پیشرفت در هر زمینه ای است. 99 درصد گیمیفیکیشن دنیا در این رانه اتفاق می افتد المانهای مورد استفاده در این رانه سکه، نشان و جدول برندگان میباشد.
رانهی سوم اکتالیسیس : خلاقیت
این جایی است که از آن به عنوان بازی یاد میشود. در اینجا کاربران خلاقیت خود را بروز میدهند و بدنبال بازخورد هستند. مثلا داب اسمش یک نمونه است: افراد با خلاقیت خود فیلم هایی را تهیه میکنند و از بقیه افراد بازخورد میگیرند. نکته جالب این است که این رانه به اصطلاح یک نقطه طلایی است، اگر بتوانیم از این رانه بخوبی استفاده کنیم بازیمان خیلی دیرتر از بازی های مشابه خسته کننده میشود.
رانهی چهارم: مالکیت
این رانه وقتی فعال میشود که نوعی حس مالکیت به چیزی داشته باشیم. هنگامی که در یک بازی کالای مجازی میخریم و یا حتی پروفایل خود را شخصی سازی میکنیم از این رانه استفاده میکنیم؛ حتی فرزندان انسان جزئی از این رانه محسوب میشوند؛ زیرا به آنها حس مالکیت داریم.
رانهی پنجم اکتالیسیس : معاشرت اجتماعی
این رانه وقتی فعال میشود که شما با دوستان خود بیرون میروید در ارتباطید و… . نکته مهم این است که صرف حضور افراد میتواند رفتار ما را تغییر دهد.
رانهی ششم: محدودیت
هرچقدر خلاقیت یک نقطه طلایی برای گیمیفیکیشن محسوب میشود، محدودیت تاریک ترین عنصر این چارچوب است و باعث این میشود که شما سیاه ترین جادوی گیمیفیکیشن را ببینید.
رانهی هفتم اکتالیسیس : عدم قطعیت
این رانه از عدم قطعیت سخن میگوید، از اینکه چرا عده ای قمار میکنند، چرا عده ای عاشق سریالها و فوتبال میشوند. عنصر شانس در اینجا مطرح میگردد. دانشمندان بزرگی همچون اسکینر در این حوزه کارهای زیادی انجام داده اند که در ادامه به معرفی این کارها خواهیم پرداخت.
رانهی هشتم: جلوگیری از ضرر
این رانه که به نوعی شامل 7 رانه قبل از خود نیز میشود، از این سخن میگوید که ما به دنبال جلوگیری از ضرر هستیم. در حقیقت همانطور که در کتاب نابخردیهای پیشبینی پذیر صحبت شد و دن آریلی عزیز بسیار این موضوع را مورد بررسی قرار داده است، شما موقع از دست دادن چیزی حس بسیار بدی پیدا میکنید که قابل مقایسه با به دست آوردن چیزی نمیشود؛ یعنی اگر شما 10 هزار تومان پول از دست بدهید باید حدود 37 هزار تومان پول به دست آورید تا رنج از دست دادن آن پول را از یاد ببرید.
فصل اول
چپ ذهنی و راست ذهنی در اکتالیسیس
گیمیفیکیشن کلاه سیاه و کلاه سفید
فصل دوم
تکنیک های بازی سازی در رانه اول
فصل سوم
تکنیک های بازی سازی در رانه دوم
فصل چهارم
تکنیک های بازی سازی در رانه سوم
فصل پنجم
تکنیکهای بازیسازی در رانه چهارم
فصل ششم
تکنیک های بازیسازی در رانه پنجم
فصل هفتم
فصل هشتم
فصل نهم
تکنیکهای بازی سازی در رانه هشتم
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
چجوری میتونم کاربر ویژه بشم؟
سلام از توی تب دوره ها روی دوره پیشرفته کلیک کن